چرا چاق می‌شویم؟

اخیرا متخصصان با استناد به گیرنده طعم شیرین روی زبان یکی از علل چاقی را ییدا کرده‌اند، اما چاقی علل و عوامل مختلفی دارد که برای مقابله با ان باید با همه این علل و عوامل آشنا بود.
چرا چاق می‌شویم؟

به گزارش پارسینه به نقل از همشهری آنلاین متخصصان با استناد به یک مطالعه جدید، می‌گویند این احتمال وجود که راز کاهش وزن در زبان نهفته باشد. در جریان این تحقیق برای اولین بار، متخصصان ساختار سه‌بعدی زبان و گیرنده طعم شیرین را ترسیم کرده‌اند.

این گیرنده‌ها تعداد زیادی از مواد شیمیایی گوناگون دارای طعم شیرین را تشخیص می‌دهند و برخلاف گیرنده‌های طعم‌های دیگر مانند ترش یا تلخ، به‌گونه‌ای تکامل پیدا کرده‌اند که حساسیت زیادی نداشته باشند. این ویژگی به نوبه خود بر تمرکز روی غذاهای شیرین به‌عنوان منبع انرژی و تحریک ولع به آن‌ها نقش دارد. متخصصان اخیرا اعلام کردند که شناخت بهتر این گیرنده طعم شیرین می‌تواند به کشف روش‌هایی برای تنظیم آن و احتمالا تغییر میل به مصرف شکر کمک کند.

دیگران چه می خوانند:
 

دکتر «جوئن ژانگ»، پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه کلمبیا و موسسه پزشکی هوارد هیوز در بیانیه‌ای گفت: نقش اصلی‌ را که شکر در چاقی ایفا می‌کند نمی‌توان نادیده گرفت. شیرین‌کننده‌های مصنوعی‌ که امروزه برای جایگزینی شکر استفاده می‌کنیم، در واقع تغییر معناداری در میل ما به شکر ایجاد نمی‌کنند. اکنون که می‌دانیم این گیرنده چه شکلی دارد، شاید بتوانیم چیز بهتری طراحی کنیم.

 

شیرینی تنها برای چاقی کافی نیست

به گزارش مایو کلینیک، اما شیرینی تنها علت چاقی نیست و چاقی دلایل و علل بسیار دارد که باید نسبت به آن‌ها آگاه بود. چاقی یک بیماری پیچیده است که شامل داشتن چربی بیش از حد بدن است و صرفا به یک دلیل خاص ایجاد نمی‌شود. چاقی فقط یک نگرانی مصنوعی و ساده نیست. این یک مشکل پزشکی است که خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات سلامتی دیگر نظیر بیماری قلبی، دیابت، فشار خون بالا، کلسترول بالا، بیماری کبد، آپنه خواب و برخی سرطان‌ها را افزایش می دهد.

 

اگرچه تأثیرات ژنتیکی، رفتاری، متابولیک و هورمونی بر وزن بدن وجود دارد، اما چاقی زمانی رخ می‌دهد که کالری بیشتری نسبت به کالری دریافتی از طریق فعالیت‌های معمول روزانه و ورزش دریافت کنید. بدن شما این کالری های اضافی را به عنوان چربی ذخیره می‌کند.

بسیاری از افرادی که در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه زندگی می کنند، امروزه مشاغلی دارند که از نظر فیزیکی بسیار کم تحرک است، بنابراین تمایلی به سوزاندن کالری زیادی در محل کار ندارند. حتی فعالیت‌های روزانه کالری کمتری مصرف می‌کنند، به لطف امکانات رفاهی مانند ، پله‌های برقی، خرید آنلاین و رستوران‌ها و بانکداری الکترونیک از میزان تحرک در دنیای امروز به شدت کاسته شده.

 

علل و عوامل زیادی در چاقی موثر هستند، از جمله:

ارث و تاثیرات خانوادگی

ژن‌هایی که از والدین خود به ارث می‌برید ممکن است بر میزان چربی بدن شما و محل توزیع آن تأثیر بگذارد. ژنتیک همچنین ممکن است نقش موثری در تبدیل مواد غذایی به انرژی توسط بدن، تنظیم اشتهای بدن و سوزاندن کالری بدن در حین ورزش داشته باشد. چاقی معمولا در خانواده‌ها دیده می شود. این فقط به خاطر ژن های مشترک آن‌ها نیست. شاید دلیل یکی از دلایل این باشد که اعضای خانواده تمایل دارند عادات غذایی و فعالیتی مشابهی داشته باشند.

انتخاب‌های سبک زندگی

رژیم غذایی ناسالم: رژیم غذایی پر کالری، فاقد میوه و سبزیجات، پر از فست فود، و مملو از نوشیدنی‌های پرکالری و وعده‌های بزرگ به افزایش وزن کمک می‌کند.

کالری مایع: افراد می‌توانند کالری های زیادی را بدون احساس سیری بنوشند، به خصوص کالری‌های ناشی از نوشیدنی‌های پرکالری مانند نوشابه‌های گازدار می‌توانند به افزایش وزن کمک کنند.

عدم تحرک: اگر سبک زندگی غیر فعالی دارید، به راحتی می‌توانید کالری بیشتری در روز دریافت کنید که از طریق ورزش و فعالیت‌های روزمره می سوزانید. نگاه کردن به صفحه نمایش رایانه، تبلت و گوشی به معنای عدم فعالیت است. می‌توان به طور خلاصه این طور گفت که تعداد ساعات سپری شده در مقابل صفحه نمایش با افزایش وزن بسیار مرتبط است.

مسائل اجتماعی و اقتصادی و سایر علل مهم

عوامل اجتماعی و اقتصادی با چاقی مرتبط هستند. اگر مناطق برای پیاده روی یا ورزش در اطراف محل سکونت‌تان وجود ندارد، جلوگیری از چاقی دشوار است. شاید هم روش‌های سالم آشپزی را یاد نگرفته باشید. یا ممکن است به غذاهای سالم تری دسترسی نداشته باشید. همچنین افرادی که با آن‌ها وقت می گذرانید ممکن است بر وزن شما تأثیر بگذارند. اگر دوستان یا اقوام مبتلا به چاقی داشته باشید، احتمال ابتلا به چاقی بیشتر است.

سن

چاقی ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد، حتی در کودکان خردسال. اما با افزایش سن، تغییرات هورمونی و سبک زندگی کمتر فعال خطر چاقی را افزایش می‌دهد. با افزایش سن، میزان ماهیچه‌های بدن شما نیز کاهش می‌یابد. توده عضلانی پایین اغلب منجر به کاهش متابولیسم می‌شود. این تغییرات همچنین نیاز به کالری را کاهش می‌دهد و می‌تواند جلوگیری از اضافه وزن را دشوارتر کند. اگر آگاهانه آنچه را که می‌خورید کنترل نکنید و با افزایش سن از نظر بدنی فعال تر شوید، احتمالا وزن اضافه خواهید کرد.

چرا چاق می‌شویم؟

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟