به گزارش پارسینه؛ اعظم پورکند - فلسطینیان روز جمعه واکنشهای متفاوتی به اظهارات امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، مبنی بر به رسمیت شناختن دولت فلسطین نشان دادند. با وجود استقبال از این تصمیم، ناامیدی از ناتوانی جامعه جهانی در کاهش رنج مردم غزه نیز مشهود بود.
نبیل عبدالرزاق، یک شهروند رامالله (مقر حکومت خودگردان فلسطین)، گفت: امیدواریم این تصمیم عملی شود و سایر کشورهای جهان نیز از فرانسه پیروی کرده و حق مردم فلسطین برای داشتن یک دولت مستقل را به رسمیت بشناسند.
بر اساس توافقنامه اسلو 1993، حکومت خودگردان فلسطین قرار بود سنگبنای تشکیل یک دولت مستقل باشد.
در روزنامهفروشیهای میدان مرکزی رامالله، تیتر اول چندین روزنامه به اعلامیه مکرون اشاره داشت.
احمد غنیم، یک فعال سیاسی، در حالی که برای شرکت در تظاهرات همبستگی با غزه آماده میشد، گفت: این تصمیمات نهتنها حقوق مردم فلسطین را تأیید میکند، بلکه به تغییر وضعیت خشونتآمیز در منطقه و افزایش ثبات کمک خواهد کرد.
وی افزود امیدوار است اقدام فرانسه الهامبخش دیگر کشورهای اروپایی باشد، چرا که طبق آمار AFP، حداقل 142 از 193 عضو سازمان ملل، دولت فلسطین را به رسمیت شناختهاند.
اما تحلیلگران محتاطتر هستند.
نور عوده، تحلیلگر سیاسی، در پستی در اکس (توییتر) نوشت: سؤال اصلی برای فلسطینیان این است که فرانسه الان در برابر گرسنگی دادن اسرائیل به مردم غزه چه اقدامی انجام خواهد داد؟
ایناس عبدالرزاق، مدیر مشترک مؤسسه دیپلماسی عمومی فلسطین (PIPD)، نیز گفت: فرانسه باید به جای این تصمیم، نسلکشی در غزه را به رسمیت میشناخت و اقداماتی برای پایان دادن به آن و اشغال انجام میداد.
وی در مصاحبه با AFP خواستار قطع روابط فرانسه با اسرائیل و اعمال تحریمهای تجاری شد و افزود: اقدام شجاعانه رئیسجمهور کلمبیا که به ارتش خود دستور داد کشتیهای حامل سوخت و سلاح به اسرائیل را مسدود کنند، یک نمونه الهامبخش است.
سامر سینیجلاوی، فعال سیاسی دیگر، با اشاره به اینکه وعده فرانسه صرفاً نمادین است، از دعوت مکرون به برگزاری انتخابات در سرزمینهای فلسطینی استقبال کرد و گفت این موضوع امیدواری ایجاد میکند.
منبع: العربیه انگلیسی
0 دیدگاه